Programma

De musici en de locatie waar zij spelen.

Let op: in het papieren programmaboekje bij het overzicht voorop staat bij de kerk van Oldenzijl en de doopsgezinde kerk Uithuizen een wisseling van Mja Mera en Cycle 4 Nature.


Mja Mera

Nicolaas kerk Oldenzijl

Mja Mera (Nieuwgrieks voor ‘Op een dag’) is een muzikaal duo uit de stad Groningen. Mja Mera bestaat uit Karin Heesen (viool, zang) en Peter Rippen (accordeon en piano). Wij brengen tijdens onze optredens klezmer (instrumentale muziek uit de Joodse cultuur in Oost-Europa), afgewisseld met aanverwante Oost-Europese muziek en eigen nummers en soms een klassiek werk.

www.mjamera.nl/


Klarinetduo Jannie Reijenga en Luc Feikens

St Nicolaaskerk Oosternieland

Repertoire bestaande uit klassieke werken van Stamitz, Pleyel, Dvorak, Crusell, Grundman en Frank. Muziek uit verschillende stijlperioden en van componisten uit verschillende landen wordt ten gehore gebracht. Een klassiek klarinetduet van Karl, Stamitz en ook de grappige suite voor 2 klarinetten van Alan Frank! Bovendien zal er gespeeld worden op verschillende instrumenten uit de klarinetfamilie.

www.klarinetwerk.nl


Wietske Koopmans-orgel (1ste Hinsz-orgel), Ginet Tuinder, sopraan, Harry Zuur, bariton.

Nederlands Hervormde kerk Zandeweer

Ensemble Zandeweer…muziek recht uit het hart. Bij het orgel zingen Ginet Tuinder (sopraan) en Harry Zuur (bariton). Mogelijk rond het middaguur voegt zich daarbij Douwe Koopmans (euphonium). Zij tunen allen in op de middentoonstemming van het orgel, dat bespeeld wordt door Wietske Koopmans en (na 15.00 uur) Jan Boekeloo. Op het programma werken van Sweelinck, Dowland, Handel en Bach. Ook klinkt psalm 23 in het Gronings.


Marietta Rust met Zielezangen.

Mariakerk Uithuizermeeden

De Groningse Marietta Rust is muzikaal van vele markten thuis. Met "Tsigani" speelt ze nummers geïnspireerd op flamenco met Jazz invloeden. Met Tinto Sol heeft ze een CD opgenomen met wereld muziek en ze verzorgt weekends "Soulsinging". In haar solo programma "Zielezangen"met liederen uit alle windstreken, komt haar veelzijdigheid tot uitdrukking. Ze zingt Jiddisch-Hebreeuwse liederen Spaanse mantra's en Portugese Fado en Nederlandse ballades. Van deze laatste liederen zal ze solo een selectie ten gehore brengen..


Femmes Majeures

Jacobikerk Uithuizen

Femmes Majeures is een leuk vrouwenkoor dat 20 jaar bestaat, sinds 2011 onder leiding van onze dirigent Cobien Nieuwpoort. Majeur betekent onder andere ‘actief, bevrijdend’ en dat is precies waar ons koor voor staat! We zingen een gevarieerd repertoire, van klassiek tot licht en afwisselend in genre, periode en culturen. Een gedeelte van het programma wordt gereserveerd voor vrouwelijke componisten

www.femmesmajeures.nl/


Henk-Doeke Odinga en Anneke Wittermans

Doopsgezinde kerk Uithuizen

Cycle 4 nature: Gefascineerd door klank en natuur componeert Henk-Doeke Odinga (piano). Het gedrag en de klank van vogels vertolkt hij natuurgetrouw op de vleugel. In samenwerking met Anneke Wittermans (dans) maakt hij verschillende composities waar zij juist haar fascinatie voor natuur en beweging toont. Geboeid en verrast door de natuur maakt deze performance ons nieuwsgierig om door de natuur te fietsen .

www.hdodinga.nl


Vocaal ensemble van Hijck

Petrus en Paulus Kerk Usquert

Het a capella Ensemble Van Hijck uit Het Hogeland bestaat uit zeven gedreven zangers en wordt gecoacht door Maran Olderode. Ze brengen songs uit de jaren 70 van de Beatles, Rolling Stones, James Taylor etc...... Vanzelfsprekend a capella !!


SpeelDuo Ephraim, Rudy en Helga Ephraim op akkordeon en viool.

Gregoriuskerk Stitswerd

Karakteristieke melodieën uit het grensgebied van Noorwegen en Zweden: 'Finnskogs musik’. Al in de 17e eeuw hebben Finse bosarbeiders zich o.a. gevestigd in het bergachtige grensgebied van Zweden en Noorwegen. Bijzondere melodieën, waarin zowel verdrukking, als vrijheid van de ruige natuur van Scandinavië te horen zijn. Het gaat over Trollen en donkere bossen en het geluid van krachtige watervallen, waar de watergeesten over heersen


Gemengd zangkoor Kwajr olv Merlijn Wackers

Antonius kerk Kantens

Voor een concert in Zeeland maakte het koor Kwajr een Groningstalig programma. Vandaag zingt het dezelfde muziek nog eens waar het écht thuishoort, op het Hogeland. Een gevarieerd programma, met serieuzere koorcomposities als 'De Groningse Wateren' van Mark de Vries en 'Noordwesterstörm' van Henk Doeke Odinga naast liederen van Hero Beukema, Ede Staal en Marlene Bakker. Een ode aan het Grunninger laand en de Grunneger Toal.

www.facebook.com/gkkwajr/


Wad’njazz, ballads en jazz standards        

Julianakerk Rottum

Wad'nJazz beschikt over een afwisselend repertoire waarin swingende jazz(standards), bossa's en ballads als hoofdgerecht op het menu staan, met soms een brutaal uitstapje naar hedendage muziek dan wel overgoten met een eigen muzikaal sausje. Samen te vatten als: 'smooth music', 'easy listening' en 'a little sophisticated'. De bezetting bestaat uit: gitarist/zanger, Wim Lietmeijer, bassist Ruud Hofman en trompettist/mondharmonicanist Goffe de Vries.

www.wadnjazz.nl/


Powered by webXpress